Πρωκτολόγος Χειρουργός Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης, Μητροπόλεως 46, Θεσσαλονίκη

Έχεις Αιμορροΐδες; Κλείσε Ραντεβού

Z

Θεραπεία laser

Z

Χωρίς κόψιμο

Z

Χωρίς Ακράτεια

Z

Όχι νυστέρι

Laser Proctology Center Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης,

Μητροπόλεως 46, Θεσσαλονίκη

Έχεις Αιμορροΐδες; Κλείσε Ραντεβού για laser

Z

Θεραπεία laser

Z

Χωρίς κόψιμο

Z

Χωρίς Ακράτεια

Z

Όχι νυστέρι

Αιμορροΐδες | Πρωκτολόγος Θεσσαλονίκη Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος

Αιμορροΐδες

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι κάποια αγγειακά μαξιλάρια που βρίσκονται φυσιολογικά στο εσωτερικό του πρωκτικού σωλήνα. Είναι δηλαδή μικρά φουσκώματα βλεννογόνου που στο εσωτερικό τους έχουνε αγγεία. Τα αγγεία φουσκώνουν με αίμα και προστατεύουν το εσωτερικό του πρωκτικού σωλήνα από τραυματισμούς.

Έχουν οι αιμορροΐδες κάποια λειτουργία;

Συντελούν επίσης στο μηχανισμό της εγκράτειας των κοπράνων. Αυτά τα μικρά φουσκώματα υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους και διογκώνονται κάθε φορά που αυξάνεται η ενδοκοιλιακή πίεση, όπως για παράδειγμα κατά την αφόδευσή. Για κάποιους λόγους που ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί, αυτά τα μικρά μαξιλαράκια που αποτελούνται από αγγεία και εξωτερικά από βλεννογόνο αρχίζουν να δυσλειτουργούν. Έτσι μετά το φούσκωμα τους κατά την κένωση, αντί να ξεφουσκώσουν και να επανέρθουνι στην αρχική τους θέση, μπορεί να παραμένουν διογκωμένα. Στη συνέχεια μπορεί ξεκολλήσουν από τον εσωτερικό χιτώνα και να βγαίνουν εκτός του πρωκτικού αυλού.

Έχω αιμορροΐδες ή αιμορροϊδοπάθεια;

Εσωτερικές Αιμορροΐδες | Πρωκτολόγος Θεσσαλονίκη Ιωάννης ΠαπαγιαννόπουλοςΕνώ οι αιμορροΐδες αποτελούν μία φυσιολογική δομή που έχουν όλοι οι άνθρωποι, όταν συμβαίνουν τα παραπάνω, εκδηλώνεται η νόσος από τις αιμορροΐδες που ονομάζεται αιμορροιδοπάθεια.

Με απλά λόγια αιμορροΐδες έχουν όλοι οι άνθρωποι, προβλήματα με τις αιμορροΐδες και αιμορροιδοπάθεια έχουν οι ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα.

Όπως αναφέρθηκε τα συχνότερα προβλήματα από αιμορροΐδες είναι κνησμός – φαγούρα στον πρωκτό, αίμα στον πρωκτό, πόνο στο πρωκτό, ψηλαφητό ογκίδιο πρωκτού, αίσθημα ατελούς κένωσης και άλλα.

Οι Αιμορροΐδες τι συμπτώματα προκαλούν;

Τα συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων, δηλαδή της αιμορροΐδοπάθιας, όπως αναφέρθηκε είναι κνησμός – φαγούρα στον πρωκτό, αίμα στον πρωκτό, πόνο στο πρωκτό, ψηλαφητό ογκίδιο πρωκτού.

 • Εξωτερικές Αιμορροΐδες | Πρωκτολόγος Θεσσαλονίκη Ιωάννης ΠαπαγιαννόπουλοςΑιμορραγία
 • πόνος στον πρωκτό
 • δυσφορία στον πρωκτό
 • φαγούρα στον πρωκτό
 • πρόπτωση βλεννογόνου,
 • ψηλαφητό μόρφωμα
 • εκροή βλεννώδους υγρού
 • αφύγρανση
 • διαρροή

Μπορεί να υπάρχει κάτι κακό με τις αιμορροΐδες;

Δυστυχώς πολλές φορές οι ασθενείς επαναπαύονται στην πιθανή ύπαρξη αιμορροΐδων, και μάλιστα με διάγνωση που τις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή ή από κάποιον που δεν είναι γιατρός. Συνήθως προτείνει κάποια αλοιφή ή θεραπεία, χωρίς να υπάρχει διάγνωση.

Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να καλύψουν την ύπαρξη πολύ σοβαρών παθήσεων της περιοχής του πρωκτού. Για παράδειγμα απόστημα πρωκτού, συρίγγιο πρωκτού, ραγάδα πρωκτού, καρκίνο πρωκτού, καρκίνο ορθού, σεξουαλικώς μεταδιδομένα νοσήματα του πρωκτού, φλεγμονώδης εξεργασίες ή παθήσεις του εντέρου κι άλλα.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ένα μικρό ποσοστό καρκίνων θα διαλάθει της προσοχής λόγω της παραπάνω διαχείρισης.

Για το λόγο αυτό οι ασθενείς πρέπει να επισκέπτονται έναν ειδικό πρώκτολόγο χειρουργό.

Ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα απο αιμορροίδες;

 • αιμορραγία από αιμορροΐδες | Πρωκτολόγος Θεσσαλονίκη Ιωάννης ΠαπαγιαννόπουλοςΑιμορραγία
 • πόνος στον πρωκτό
 • δυσφορία στον πρωκτό
 • φαγούρα στον πρωκτό
 • πρόπτωση βλεννογόνου, ψηλαφητό μόρφωμα
 • εκροή βλεννώδους υγρού
 • αφύγρανσης
 • διαρροή

Προκαλούν οι αιμορροΐδες αιμορραγία;

Η αιμορραγία από αιμορροΐδες εμφανίζεται συνήθως διαλείπουσα και όχι σταθερή μετά από κάθε κένωση. Μπορεί να έχει ζωηρό ερυθρό χρώμα, να εκτινάσσεται ορμητικά καλύπτοντας την λεκάνη της τουαλέτας, να εμφανίζεται μόνο με μερικές σταγόνες, να εμφανίζεται στο χαρτί μετά την κένωση. Τις περισσότερες φορές αυτοπεριορίζεται και σταματά. Συνήθως υποτροπιάζει.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει απώλεια αίματος από τον πρωκτό είναι απαραίτητο ο ασθενής να προσέλθει σε ειδικό πρωκτό λόγο ώστε να αποκλειστεί μία σοβαρότερη πάθηση όπως φλεγμονώδη η νεοπλασματική.

Πόνος στον πρωκτό από αιμορροΐδες

Ο πόνος που προκαλείται από τις αιμορροΐδες οφείλεται σε επιπλοκές των αιμορροΐδων όπως η θρόμβωση, αιμορροϊδική κρίση, περίσφιγξη. Ο πόνος στον πρωκτό μπορεί να είναι από μία απλή δυσφορία κατά την κένωση που διαρκεί για λίγο, μέχρι πολύ έντονος και να συνεχίζει όλο το εικοσιτετράωρο.  

Οι αιμορροΐδες δίνουν φαγούρα πρωκτού;

Πολύ συχνά σε περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλες εξωτερικές αιμορροΐδες, πρόπτωση εσωτερικών, χρόνια αιμορροΐδοπάθια, ο ασθενής αναφέρει έντονο κνησμό του πρωκτού. Φαγούρα στον πρωκτό από αιμορροΐδες μπορεί να εμφανιστεί και σε αιμορροιδοπάθια χαμηλότερου βαθμού.

Έχω Φούσκωμα από πρόπτωση αιμορροΐδας

Οι αιμορροΐδες κατά την φυσιολογική τους λειτουργία φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν στην διάρκεια  της αφόδευσης. Σε περιπτώσεις επιπλοκών της αιμορροΐδαπάθιας, ή προχωρημένο στάδιο ιδίως κατά την κένωση με μεγάλη προσπάθεια, μπορεί να υπάρξει παρατεταμένη πρόπτωση. Αυτή η πρόπτωση ενώ αρχικά ανατάσσεται, μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη. Μπορεί επίσης να  εξελιχθεί σε αιμορροϊδική κρίση με πολύ έντονο αίσθημα πόνου και πρηξίματος.

Προκαλούν οι αιμορροΐδες Υγρασία στον πρωκτό;

‘Οταν οι αιμορροΐδες  προπίπτουν και βγαίνουν εκτός του πρώκτικού σωλήνα, πολύ συχνά συμβαίνει, εκροή βλέννης ή υπολειμμάτων κοπρανώδους περιεχομένου. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση υγρασίας η λερώματος στην περιοχή.

Ποιες είναι οι εξωτερικές αιμορροΐδες;

Εξωτερικές αιμορροΐδες προέρχονται από το έξω αιμορροϊδικό πλέγμα που βρίσκεται κάτω από το περιπρωκτικό δέρμα. Τα συμπτώματα που μπορεί να δώσουνε οι εξωτερικές αιμορροΐδες είναι

 • Πόνος η δυσφορία πρωκτού
 • Πρήξιμο στον πρωκτό
 • Αιμορραγία
 • Θρόμβωση εξωτερικής αιμορροΐδας που προκαλεί έντονο πόνο

Οι Εσωτερικές αιμορροΐδες από τί προέρχονται;

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται στο εσωτερικό του πρωκτικού σωλήνα. Προέρχονται από το έσω αιμορροϊδικό πλέγμα. Συνήθως δεν προκαλούν συμπτώματα αλλά στις περιπτώσεις ανώδυνη απώλεια αίματος από τον πρωκτό κατά τη διάρκεια της κενώσης. Η προβολή του αιμορροϊδικό όζου στο εξωτερικό του πρωκτικού αυλού, συνοδεύεται από δυσφορία μέχρι και έντονο πόνο.

Θρομβωμένη εξωτερική αιμορροΐδα

Θρομβωμένη εξωτερική αιμορροΐδα εκδηλώνεται όταν τα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το περιπρωκτικό δέρμα, στο έξω αιμορροϊδικό πλέγμα, αιμορραγούν. Το αίμα συγκεντρώνεται και λιμνάζει. Ακολουθεί η θρόμβωση με αποτέλεσμα την διάταση του δέρματος, τον ερεθισμό των νευρικών απολήξεων περιπρωκτικά και τον έντονο πόνο. Κλινικά εκδηλώνεται με ένα πρήξιμο, σκληρία, φλεγμονή, έντονο πόνο, ψηλαφητό μόρφωμα.

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να προσομοιάσουν πολύ σοβαρότερες παθήσεις του πρωκτού όπως φλεγμονώδης και νεοπλασματικές. Για το λόγο αυτό ο ασθενής θα πρέπει να επισκέπτεται έναν ειδικό πρωκτιλόγο ώστε να αποκλειστούν σοβαρότερες παθήσεις.

Αιμορροΐδες Χειρουργική θεραπεία

Ελάχιστα Επεμβατική Πρωκτολογία: Αιμορροΐδες

 

 • lhp

  Aιμορροΐδες laser.

LHP, Laser HemorrhoidoPlasty

Προεγχειρητικό διαγνωστικό ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα καθώς και περινεϊκής χώρας. Ακτινοβόληση στο εσωτερικό των αιμορροιδικών όζων με ειδική οπτική ίνα. Χρησιμοποίηση διοδικού λέιζερ. Κάθε φορά καινούργιο αναλώσιμο. ΟΧΙ νυστέρι λέιζερ και τομή. ΟΧΙ κάψιμο με διαθερμία. Μετεχγειρητική παρακολούθηση με υπερηχογραφική και κλινική εξέταση. Χωρίς αφαίρεση όζων που προκαλεί έντονο μετεγχειρητικό πόνο, διάρκειας μέχρι και εβδομάδων καθώς και κίνδυνο ακράτειας

 • Αντιμετώπιση με Hal Rar τεχνική

Ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ανώδυνη. Με την καθοδήγηση υπερήχων διαπρωκτικά, εντοπίζονται και απολινώνονται, δηλαδή κλείνονται με απορροφήσιμο ράμμα τα αγγεία που γεμίζουν με αίμα τις αιμορροΐδες προκαλώντας διόγκωση και πρόπτωση. Στην συνέχεια με την τεχνική Rar, ανατάσσονται και καθηλώνονται στο εσωτερικό του πρωκτικού σωλήνα. Σε διάστημα 4-8 εβδομάδων οι αιμορροΐδες ρικνώνουν, κολλάνε στο τοίχωμα και δεν προκαλούν πλέον ενοχλήσεις. Δεν κόβεται και δεν αφαιρείται ιστός. Το ελάχιστο τραύμα βοηθά στην άμεση ανάρρωση. Χωρίς κίνδυνο ακράτειας.

Βιβλιογραφία

 

 1. Hemorrhoids: from basic pathophysiology to clinical management. Varut Lohsiriwat
 2. Management of haemorrhoids. Austin G Acheson, associate professor of surgery and John H Scholefield, professor of surgery
 3. The acute management of haemorrhoids. A Hardy.
 4. SURGICAL TREATMENT OF HEMORRHOIDS: A CRITICAL APPRAISAL OF THE CURRENT OPTIONS. Marlise Mello CERATO,1 Nilo Luiz CERATO,1 Patrícia PASSOS,1 Alberto TREIGUE,1 and Daniel C. DAMIN2
  Το παραπάνω άρθρο διέπεται από ιατρική δεοντολογία, βασίζεται σε διεθνή ιατρικά άρθρα, δεν είναι διαφημιστικό. Ο σκοπός του είναι η σύντομη ενημέρωση του κοινού. Η ανάγνωση του δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στον ειδικό χειρουργό πρωκτολόγο ούτε παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες που θα οδηγήσουν το κοινό σε λανθασμένα συμπεράσματα
IMG 6202 2

Εξαίρετος ιατρός που προσέγγισε την περίπτωση του γιού μου με απόλυτη επιστημονική εγκυρότητα αλλά και ανθρωπιά Σύγχρονος εξοπλισμός. Υψηλή επιστημονική κατάρτιση. Συγχαρητήρια, μείνετε πάντα έτσι

kiki Mavridou

Ότι και να πω για τον κύριο Παπαγιαννόπουλο νομίζω θα είναι λίγο. Άριστα καταρτισμένος επιστήμονας. Συνεπεστατος και πάντα δίπλα σου χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις. Πάνω απ’ όλα όμως ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννη.

Maik voul

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο γιατρό μου Παπαγιαννόπουλο Ιωάννη, που με βοήθησε και απάλλαξε απο το πρόβλημα μου εδώ και χρόνια. Αιμορροΐδες, σηρηγγιο επάνω στον σφικτίρα (από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις) και 2 πολύποδες. Πολύ καλός γιατρός, λαμπρός επιστήμων και άνθρωπος χωρίς υπερβολές, που κερδίζει την εμπιστοσύνη σου από την πρώτη στιγμή. Τον ευχαριστώ θερμά Γ. Άράπης

Arapis Giorgos

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ (ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ) ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (ΡΑΓΑΔΕΣ, ΠΟΛΥΠΟΔΑΣ, ΑΙΜΟΡΡΑΕΙΔΕΣ). ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΌΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Lefteris Rizopoulos

Ειμαι πολυ ευχαριστημενη, εξαιρετος γιατρος με βοηθησε παρα πολυ

Zountouridou sofia

Εξαιρετικός γιατρός ο κύριος! Πραγματικά μπορείτε να πηγαίνετε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Σε κάνει να νιώσεις τέρμα άνετα και είναι παρα πολύ συνεργάσιμος! Σας ευχαριστώ πολύ, γιατρέ!

Paschalis Bousdros

Εξαιρετικός γιατρός, πολύ καλός πρωκτολογος. Με βοήθησε πολύ! Γλυτωσα από ταλαιπωρία μηνών, τον ευχαριστώ πολύ.

Kostas Triantafillou

Επικοινωνία

Τηλέφωνο

2310-230562

Ιατρείο

Μητροπόλεως 46, Θεσσαλονίκη

Email

ioannis_papagiannopoulos@yahoo.com

Η εναλλακτική σου στην Εκτομική Χειρουργική