Απόστημα Κύστης κόκκυγα, τι ακριβώς είναι;

Απόστημα κύστης κόκκυγος

Κύστη κόκκυγος τι είναι

Η Κύστη κόκκυγος ή αλλιώς τριχοφωλεακό συρίγγιο αποτελεί μια φλεγμονή στο δέρμα και στο λίπος κάτω από το δέρμα που ονομάζεται υποδόριο στην περιοχή του κόκκυγα και του ιερού οστού είναι η κύστη κόκκυγος. Το απόστημα της κύστης κόκκυγος είναι μια επιπλοκή που συμβαίνει πολύ συχνά και παρουσιάζει έντονο πόνο και δυσφορία στον ασθενή. Το απόστημα της κύστης κόκκυγος όταν πάρει μεγάλες διαστάσεις μπορεί να προκαλέσει τοπικό οίδημα στους πέριξ ιστούς και σηπτικά φαινόμενα όπως πυρετό. Ο ασθενής πονάει πάρα πολύ και συχνά δεν μπορεί ούτε να κάτσει ούτε να περπατήσει.

Απόστημα κύστης κόκκυγος τι είναι

Η κύστη κόκκυγος στο αρχικό στάδιο, οταν δημιουργηθεί για πρωτη φορά, δεν εκδηλωνεται συνήθως με απόστημα. Το απόστημα κύστης κόκκυγος είναι μια λοίμωξη σε οξεία μορφή. Αυτή η λοίμωξη σε οξεία φάση, προκαλεί τη συγκέντρωση πύου ως μια περιγεγραμμένη συλλογή, που συχνά ειναι πάρα πολύ επώδυνη. Έτσι αυτή η συλλογή του πυώδους υγρού στο υποδόριο, στην περιοχή του κόκκυγα προκαλεί ένα φούσκωμα, ένα κοκκίνισμα, και συνήθως πολύ πόνο.

Απόστημα κύστης κόκκυγος πως δημιουργείται;

Το απόστημα κύστης κόκκυγος ορίζεται όπως κάθε απόστημα, ως μια περιγραμμένη συλλογή πύου μέσα στους ιστούς. Στην κύστη κόκκυγος το απόστημα είναι απότοκο οξείας φλεγμονής, ή χρόνιας φλεγμονής σε οξεία φάση. Αυτή λοιπόν η συλλογή πυου στην ιεροκοκκυγική χώρα ονομάζεται απόστημα κύστης κόκκυγος και πρόκειται για μια μικροβιακή μόλυνση – αντίδραση σε ξένο σώμα, που προκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση και έτσι σχηματίζεται το πύον. Είναι μια λοιπόν φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, του ανοσοποιητικού συστήματος , που όμως όταν πάρει διαστάσεις μεγάλες, προκαλεί πάρα πολύ πόνο στον ασθενή, ακόμα και όταν παραμένει ακίνητος και δεν το πιέζει.

Απόστημα κύστης κόκκυγα πως σχηματίζεται

Όταν η κύστη κόκκυγος μολύνεται και αναπτύσσει λοίμωξη το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά και προσπαθεί να την καταπολεμήσει. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας της άμυνας του οργανισμού, το ανοσοποιητικό συστημα, στέλνει τα λευκά αιμοσφαίρια που αποτελουν στοιχεια της άμυνας του οργανισμού, στην κοιλότητα της κύστης. Η προσπάθειά τους να εξουδετερώσουν τα μικρόβια, σχηματίζει το πύον, ή το ρυπαρό υγρό της φλεγμονής.

Fucidin για απόστημα κύστη κόκκυγος

Η Fucidin είναι μία κρέμα για δερματική χρήση που περιέχει μια ουσία για την καταπολέμηση των σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων του δέρματος. Η χρήση της για αποστηματική κοιλότητα κύστης κόκκυγος είναι παντελώς άχρηστη, διότι,  πρώτον τις περισσότερες φορές έχουμε πολυμικροβιακή λοίμωξη από διαφορετικά μικρόβια, ή διαφορετικό μικρόβιο, και κυρίως γιατί η δράση της περιορίζεται στο δέρμα και δεν σχετίζεται με την κοιλότητα εν τω βάθει. Γέλη Fucidin 2% δύναται να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με μελέτες, στο εσωτερικό του τραύματος μετα την επέμβαση – διάνοιξη παροχέτευση,  με αποτελέσματα, που ακόμη εκτιμώνται. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ενδεικνυται δερματική χρήση και κυρίως πριν να υπάρξει λεπτομερειακή εξέταση και ακριβής διάγνωση, με καθορισμό του μεγέθους της αποστηματικής κοιλότητας. Η χρήση της σε σοβαρές περιπτώσεις θα καθυστερήσει απλά και μόνο την σωστή θεραπεία που είναι η διάνοιξη παροχέτευση.

Η επίσκεψη σε εξειδικευμένο ιατρό θα λύση το πρόβλημα.

Αντιβιοτική κρέμα για Απόστημα κύστης κόκκυγος

Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να υποστηρίζει την χρήση αντιβιοτικής κρέμας για απόστημα κύστης κόκκυγος. Όλες οι μελέτες στην διεθνή βιβλιογραφία , και όλες οι αναφορές στα βιβλία , ορίζουν της θεραπεία του αποστήματος κύστης κόκκυγα, την διάνοιξη παροχέτευση. Όποιος την χορηγεί φέρει και την ευθύνη.

Η επίσκεψη σε εξειδικευμένο ιατρό θα λύση το πρόβλημα.

Απόστημα κύστης κόκκυγος συμπτώματα

Όπως αναφέρθηκε πριν, το απόστημα κύστης κόκκυγος είναι μια συλλογή πυώδους υγρού στην περιοχή του κόκκυγα. Η διόγκωση που προκαλεί έχει σαν αποτέλεσμα τον πόνο στην περιοχή. Όταν αυξάνεται του μέγεθος του, ο πόνος γίνεται ακόμη και αφόρητος, ενίοτε με αντανάκλαση και έντονη δυσφορία. Η μικροβιακή λοίμωξη προχωρά στις ιστούς διπλά και προκαλεί στην συνέχεια συστημικά συμπτώματα όπως πυρετό.

Εμφανίζεται παράλληλα κοκκίνισμα, και άνοδος της θερμοκρασίας τοπικά στο απόστημα. Μπορεί δηλαδή να είναι θερμό. Άλλωστε υπάρχει φλεγμονή που 3 από τα 4 τα χαρακτηριστικά της είναι, πρήξιμο, πόνος, θερμότητα.

Αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει πυρετό, αίσθημα κακουχίας και άλλα συστημικά συμπτώματα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιδείνωση μέχρι να προκαλέσει ακόμη και σηπτικά φαινόμενα επικίνδυνα για την ζωή – σήψη και σηπτική καταπληξία.

Απόστημα κύστης κόκκυγος θεραπεία

Το απόστημα κύστης κόκκυγος αποτελεί επείγουσα κατάσταση και χρήζει άμεσης διάνοιξης παροχέτευσης. Αυτό σημαίνει, μια χειρουργική επέμβαση με την οποία θα ανοίξουμε την κοιλότητα και θα παροχετεύσουμε το πύον, με πιο απλά λόγια το καθαρίσουμε.

Το μέγεθος του κοψίματος ή της τομής εξαρτάται από την τεχνική. Στο Laser Proctology Center με την τεχνική του ιατρού Ιωάννη Παπαγιαννόπουλου,  εφαρμόζουμε ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, με ελάχιστη τομή και ελάχιστο έως καθόλου πόνο!

Η κλασική παροχέτευση πραγματοποιεί κόψιμο σε σχήμα σταυρού, χρησιμοποιώντας  νυστέρι. Τοποθετείται στην συνέχεια μια γάζα εντός, ώστε να παροχετεύει τα εξιδρωματικά υγρά. Οι αλλαγές τραύματος στην κλασική χειρουργική επέμβαση είναι απαιτητικές, με την παραδοχή ότι θα γίνουν σωστά.

Με την ελάχιστα επεμβατική τεχνική του που εφαρμόζουμε , οι αλλαγές είναι πολύ εύκολες, και ο πόνος ανύπαρκτος.  Επικοινωνήστε μαζί μας για ραντεβού

Κύστη κόκκυγος laser

Στην συνέχεια, μετα απο ημέρες που εχουμε κανει επέμβασξ διανοιξης παροχέτευσης, θα προχωρήσουμε στην θεραπεία για κύστη κόκκυγος με laser

Απόστημα Κύστης κόκκυγος - Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Βρείτε απαντήσεις σχετικά με το απόστημα κύστης κόκκυγα

Απόστημα Κύστης Κόκκυγος

Απόστημα κύστης κόκκυγος τι είναι

Το απόστημα κύστης κόκκυγος είναι μια περιγεγραμμένη συλλογή απο πυώδες υγρό που συνήθως ειναι επώδυνο.

 

Κύστη Κόκκυγος τι είναι;

Κύστη κόκκυγος τι είναι

Η Κύστη κόκκυγος ή αλλιώς τριχοφωλεακό συρίγγιο αποτελεί μια φλεγμονή στο δέρμα και στο λίπος κάτω από το δέρμα που ονομάζεται υποδόριο στην περιοχή του κόκκυγα και του ιερού οστού είναι η κύστη κόκκυγος.

Απόστημα κύστης κόκκυγος πως δημιουργείται;

Απόστημα κύστης κόκκυγος πως δημιουργείται;

Το απόστημα κύστης κόκκυγος ορίζεται όπως κάθε απόστημα, ως μια περιγραμμένη συλλογή πύου μέσα στους ιστούς. Στην κύστη κόκκυγος το απόστημα είναι απότοκο οξείας φλεγμονής, ή χρόνιας φλεγμονής σε οξεία φάση.

 

 

Απόστημα κύστης κόκκυγος θεραπεία

Το απόστημα κύστης κόκκυγος αποτελεί επείγουσα κατάσταση και χρήζει άμεσης διάνοιξης παροχέτευσης. Αυτό σημαίνει, μια χειρουργική επέμβαση με την οποία θα ανοίξουμε την κοιλότητα και θα παροχετεύσουμε το πύον, με πιο απλά λόγια το καθαρίσουμε.

panagiota mpi
panagiota mpi
2024-07-03
Εξαιρετικός άνθρωπος και οτι καλύτερο υπάρχει σε γιατρό πάνω στο είδος του
Yannis Nikitopoulos
Yannis Nikitopoulos
2024-07-03
Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος
Antonios Theodosiou
Antonios Theodosiou
2024-07-03
Ο Κύριος παπαγιανοπουλο είναι ότι καλητερο υπάρχει καισαν άνθρωπος καιγιατρος
Mkmsds K
Mkmsds K
2024-07-02
Πολύ καλή και λεπτομερέστατη εξήγηση του προβλήματος, ανάλυση και πρόθεση για την εύρεση της καλύτερης λύσης, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση μόλις ο γιατρός μου πρότεινε κάποιες έξτρα εξετάσεις του είπα πώς αδυνατω νά ανταπεξέλθω στα έξοδα, ως άνεργος και ανασφαλιστος ...εκτός ότι πρόθημοποιήθηκε να με εξυπηρετήσει βρίσκοντας μου την καλύτερη δυνατή λύση, δεν μου χρέωσε καθόλου την επίσκεψη, παρόλο που επέμεινα δεύτερη φορά νά πληρώσω κανονικά δεν το δέχτηκε, σπάνιο και αξιοσέβαστο... ανθρώπινο... τον συνιστώ ανεπιφύλακτα..
Marina Karathanasi
Marina Karathanasi
2024-07-01
Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα, πάνω από όλα άνθρωπος!
Vlasta Tasic
Vlasta Tasic
2024-07-01
Γιατρέ είσαι ο καλύτερος. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα
Anestis Shyti
Anestis Shyti
2024-07-01
Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα.!
Christos Athanasoulis
Christos Athanasoulis
2024-06-18
Αρκετά αργοπορημένα, διότι χειρουργήθηκα σχεδόν 2 χρόνια πριν, αλλά θεωρώ απαραίτητο να εκφράσω την θετική μου εμπειρία. Επισκέφτηκα 4 διαφορετικούς χειρουργούς για κύστη κόκκυγα για να πάρω γνώμες, με έναν από αυτούς έκανα και διάνοιξη αποστήματος, η οποία δε βοήθησε και με ταλαιπώρησε επιπλέον. Ο κος Παπαγιαννόπουλος είναι ο πιο διαβασμένος, μοντέρνος και αξιόπιστος σε αυτό που εξειδικεύεται σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι τιμές του το αντικατοπτρίζουν, αλλά ειλικρινά δε μετανιώνω ούτε ευρώ. Ελάχιστα επεμβατικός, με πολλά follow-ups να επιβεβαιώσουν πως όλα πήγαν καλά, και σε όλα τα στάδια ειλικρινής ως προς τα ρίσκα και τις πιθανότητες. Γιατρέ, πρώτον ευχαριστώ ως ασθενής, και δεύτερον σε σέβομαι και σε εκτιμώ ως επαγγελματίας υγείας.

Έχεις απόστημα κύστη κόκκυγος;

Μην αφήνετε τη δυσφορία και τον πόνο από Κύστη Κόκκυγα να σας περιορισει την καθημερινότητα σας. Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον γιατρό και κάντε το πρώτο βήμα προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση.

0 898ccd4e ebc5 4466 b3a9 4d6b2844af38