Κύστη κόκκυγα, τι ακριβώς είναι;

Κύστη κόκκυγα

Κύστη κόκκυγα τι είναι;

Κύστη κόκκυγα είναι μια πάθηση που εντοπίζεται στην περιοχή του κόκκυγα στο δέρμα και κάτω από το δέρμα στο λίπος που υπάρχει, το οποίο ονομάζεται υποδόριο λίπος. Αυτή η περιοχή βρίσκεται μεταξύ των γλουτών, ενώ στους άνδρες πολύ συχνά περιέχει πάρα πολλές τρίχες. Είναι μια πολύ συχνή πάθηση για την οποία δυστυχώς τις περισσότερες φορές η διάγνωση γίνεται πάρα πολύ αργά, διότι οι ασθενείς δεν δείχνουν την περιοχή και δεν συζητάνε για αυτή. Έτσι τις περισσότερες φορές φτάνουνε στο γιατρό σε κατάσταση με πολύ πόνο ακόμα και πρήξιμο, που ονομάζεται απόστημα. Οι άνδρες εμφανίζουν την νόσο κύστη κόκκυγα περισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες.

Κύστη κόκκυγα λέιζερ

Η χρήση του λέιζερ για κύστη κόκκυγα εδώ και πολλά χρόνια είναι συχνή. Αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, δηλαδή μια τεχνική που δεν χρησιμοποιεί νυστέρι για να διορθώσει την κύστη κόκκυγα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει όμως να αναλύσουμε τι θα πει κύστη κόκκυγος λέιζερ, δηλαδή ποιο λέιζερ ακριβώς χρησιμοποιούμε και με ποια τεχνική. Ο ορός λέιζερ σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε μια συσκευή που παράγει την αντίστοιχη ακτινοβολία. Δεν σημαίνει απαραίτητα ελάχιστα επεμβατική τεχνική, για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει νυστέρι λέιζερ!!

Λέιζερ είναι το ακρωνύμιο από μια αγγλική λέξη μεταφρασμένη ονομάζεται ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Κάθε συσκευή λέιζερ παράγει λοιπόν ενέργεια, ακτινοβολία σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος. Το φως που παράγεται σε συγκεκριμένο μήκος κύματος επιφέρει κάποιες αλλαγές όταν ακτινοβολείται πάνω στους ιστούς και αυτές τις χρησιμοποιούμε όταν εφαρμόζουμε λέιζερ στην ιατρική. Έτσι ο όρος κύστη κόκκυγα λέιζερ είναι πάρα πολύ γενικός και δεν ορίζει καμία τεχνική. Για παράδειγμα αν εφαρμόσουμε λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα, αυτό σημαίνει ότι θα κόψουμε με λέιζερ. Καταλήγουμε λοιπόν ότι η ενέργεια λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν νυστέρι και όχι για ελάχιστα επεμβατική τεχνική.

Κύστη κόκκυγα laser

ΠΡΟΣΟΧΗ

Κύστη κόκκυγα laser, διοδικό συγκεκριμένα, είναι το λέιζερ σε περίπτωση που θα εφαρμόσουμε την ελάχιστα επεμβατική τεχνική για να θεραπεύσουμε την κύστη κόκκυγα, χωρίς να κόψουμε. Για την τεχνική λοιπόν, την ελάχιστα επεμβατική για κύστη κόκκυγα laser,  το τονίζουμε , ότι είναι η τεχνική η οποία χρησιμοποιεί μια οπτική ίνα, κυκλικής εκπομπής και εξαχνώνει, καταστρέφει τον παθολογικό ιστό. Δεν τον κόβει. Κυκλική ακτινοβόληση σημαίνει 360ο. Άρα είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί ποια τεχνική ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί για να διορθωθεί την κύστη κόκκυγα με λέιζερ.

Στο Πρωκτολογικό ιατρείο Laser Proctology Center εφαρμόζεται η τεχνική του ιατρού Ιωάννη Παπαγιαννόπουλου που είναι επίσημα δημοσιευμένη στη διεθνή βιβλιογραφία. Με την οποία, με απόλυτη ακρίβεια εξαχνώνεται ο παθολογικός ιστός υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση και χρήση διοδικού λέιζερ. Όροι και φράσεις όπως ενδοσκοπικό λέιζερ, αυτή τη στιγμή δεν περιγράφονται επίσημα στη διεθνή βιβλιογραφία. Η τεχνική filac που επίσης αναφέρεται για κύστη κόκκυγος έχει περιγραφεί για τα συρίγγια του πρωκτού. Προφανώς χρησιμοποιείται, για να περιγράψει την εξάχνωση με διοδικό λέιζερ υπό κλινική καθοδήγηση, με ανακριβή ιατρικά όρο.

Κύστη κόκκυγα χειρουργείο

Όπως έχει αναφερθεί για να καταλάβουν οι ασθενείς και να έχουν μια ιδέα για τη χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται για την κύστη κόκκυγα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να ξεχωρίσουμε τις τεχνικές, σε αυτές που κόβουν και σε αυτές που δεν κόβουν. Με ακόμα πιο απλά λόγια έχουμε, πρώτον τις εκτομικές τεχνικές, που πραγματοποιείται αφαίρεση όλης της βλάβης ,της κύστης κόκκυγα, και δεύτερον, τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές τις οποίες δεν κόβουμε και δεν αφαιρούμε κομμάτια δέρματος – υποδόριου, από την κύστη κόκκυγα.

Οι τεχνικές αυτές είναι η τεχνική ε χρησιμοποιεί ενδοσκόπιο, και οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούν διοδικό λέιζερ όπως Us Guided SiLaD, και άλλες τεχνικές. Διάβασε περισσότερα

Κύστη κόκκυγα επούλωση

Κύστη κόκκυγα επούλωση, σημαίνει η όλη διαδικασία που συντελείται από τον οργανισμό μετά από τον τραυματισμό, ή αυτό που αναφέρεται ως χειρουργικό τραύμα. Κάθε φορά που εφαρμόζεται και πραγματοποιείται μια χειρουργική επέμβαση, το χειρουργημένο σημείο του σώματος έχει υποστεί ένα ορισμένο τραύμα, ονομάζεται χειρουργικό τραύμα. Είτε έχουμε κόψει και αφαιρέσει κομμάτι ιστού, είτε έχουμε κάνει ελάχιστα επεμβατική τεχνική και δεν έχουμε αφαιρέσει αλλά έχουμε ακτινοβολήσει την περιοχή, έχουμε πάντοτε και στις 2 περιπτώσεις, πραγματοποιήσει αυτό που ονομάζεται χειρουργικό τραύμα. Στη συνέχεια ο οργανισμός θα επουλώσει αυτό το τραύμα, και στην καλύτερη περίπτωση όπου θα έχουμε ίαση, θα κλείσει αυτό που ονομάζεται στην καθομιλουμένη, την πληγή.

Η επούλωση γίνεται με 2 τρόπους, οι οποίοι στην ιατρική ορολογία ονομάζονται κατά πρώτο και κατά δεύτερο σκοπό. Υπάρχει και κατά τρίτον σκοπό αλλά δεν θα επεκταθούμε σε αυτή την περίπτωση να το αναλύσουμε. Διάβασε περισσότερα

Κύστη κόκκυγα κίνδυνοι

Κύστη κόκκυγα κίνδυνοι, τι σημαίνει αυτό; κύστη κόκκυγα κίνδυνοι σημαίνει ότι όταν έχουμε αυτή τη νόσο και την παραμελήσουμε μπορεί να κάνει αυτό που ονομάζεται στην ιατρική επιπλοκές, δηλαδή να χειροτερέψει. Ποιες λοιπόν είναι αυτές οι επιπλοκές που μπορούν να δημιουργηθούν όταν παραμελούμε μια κύστη κόκκυγα και ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ,είναι σπάνιος μεν, αλλά υπαρκτός, Και αποτελεί τη σηπτική κατάσταση. Δηλαδή, το πολύ υπερβολικό και τραβηγμένο σενάριο, όπου ο ασθενης από ένα απόστημα λόγω της κύστης κόκκυγα, θα περάσει σε μια κατάσταση όπου τα συμπτώματα θα είναι σε όλο τον οργανισμό και μπορεί να φτάσει και σε πολύ βαριά μορφή, να κινδυνέψει η ζωή του, από αυτό που ονομάζεται σήψη.

Κύστη κόκκυγα απόστημα ή φλεγμονή

Κάποια συμπτώματα σε κύστη κόκκυγα απόστημα, με συνοδό σηπτικά φαινόμενα, αποτελούν τον πυρετό, πτώση αρτηριακής πίεσης, ταχυκαρδία,ταχύπνοια, και άλλα που όμως δεν υπάρχει λόγος να αναλυθούν και να αναφερθούν σε αυτό το άρθρο που είναι καθαρά πληροφοριακό και όχι ιατρικό. Ένας άλλος κίνδυνος είναι να δημιουργηθεί συρίγγιο, ή πολλαπλά συρίγγια, και με πιο απλά λόγια να γίνει επέκταση της κύστης κόκκυγος μέχρι και την πρωκτική χώρα. Αυτό δεν συμφέρει καθόλου τον ασθενή, γιατί μια νόσος που ήτανε περιεγραμμένη και μικρής έκτασης ,άρα με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας όταν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, θα μετατραπεί σε μία νόσο που θα δημιουργεί προβλήματα με πολύ χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας, ανεξάρτητα από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την επέμβαση.

Επίσης σε πάρα πάρα πολύ μικρό ποσοστό υπάρχει ο κίνδυνος Ανάπτυξης κακοήθους νεοπλασματικής εξεργασίας σε Σε έδαφος μιας χρονιάς βλάβης κύστης κόκκυγα.

Κύστη κόκκυγα λέιζερ τιμή

Κύστη κόκκυγα λέιζερ τιμή, σημαίνει ουσιαστικά η ερώτηση το πόσο κοστίζει το χειρουργείο για κύστη κόκκυγα με λέιζερ. Το κόστος του χειρουργείου με λέιζερ κύστη κόκκυγος δεν μπορεί να προκαθοριστεί εκ των προτέρων. Ιατρική υπηρεσία, και ιδιαίτερα η χειρουργική, δεν ορίζεται ,και δεν μπορεί να συγκριθεί, κατά τον ίδιο τρόπο με την αγορά ενός κομπιούτερ για παράδειγμα, το οποίο παράγεται από το ίδιο εργοστάσιο, και είναι το ίδιο μηχάνημα απ όπου και αν αγοραστεί.

Για το κόστος της κύστης κόκκυγος με λέιζερ θα πρέπει να εξεταστεί πρώτα από όλα ασθενής, να ληφθεί ένα λεπτομερειακό ιστορικό, και στη συνέχεια να αποφασιστεί η σωστή τεχνική.

Αναλόγως με την τεχνική και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, με το που θα συμβεί το χειρουργείο αν δηλαδή θα γίνει σε χειρουργική αίθουσα, ή σε επίπεδο μικροεπεμβάσεις σε ιατρείο, θα καθοριστεί και το κόστος της. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε χειρουργικές αίθουσες. Οι μικροεπεμβάσεις μπορούν να γίνουν σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων.

Άρα αναλόγως την περίπτωση υπάρχει ένδειξη για χειρουργική επέμβαση όπως είπαμε, είτε με για ελάχιστα επεμβατική τεχνική είτε με τεχνική που κόβει, και για μικροεπέμβαση. Η υπηρεσία που παρέχεται σε μια χειρουργική αίθουσα δεν μπορεί να συγκριθεί με την υπηρεσία που παρέχεται σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων. Για τον λόγο αυτό πρέπει να τεθεί η ένδειξη, βάσει διάγνωσης, και στην συνέχεια, να αποφασιστεί αν μπορεί ή όχι να πραγματοποιηθεί και που, η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ που δεν κόβει σε χειρουργική αίθουσα ή η μικροεπέμβαση σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων. Συμπερασματικά, ο ασθενής θα πληρώσει την υπηρεσία που θα λάβει.

Κύστη κόκκυγα συμπτώματα

Τα συμπτώματα για κύστη κόκκυγα ποικίλουν ανάλογα την περίσταση και μπορούνε να είναι από ένα απλό ψηλαφητό μόρφωμα δηλαδή από κάτι που πιάνουμε στην περιοχή και ίσως λερώνει και λίγο το εσώρουχο, μια απλή τρυπούλα που μπορεί να φανεί ακόμα έως ένα τεράστιο απόστημα μπορεί να προκαλέσει και σηπτικά φαινόμενα.

Συνήθως εμφανίζεται με πρήξιμο, δυσφορία, ενόχληση, το οποίο μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία και να εμποδίζει τον ασθενή να κάθεται και ακόμα και να περπατήσει. Η ραγδαία επιδείνωση δεν επιτρέπει στον ασθενή ούτε να μπορέσει να κοιμηθεί. Μπορεί επίσης να είναι ασυμπτωματική, δηλαδή να μην προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα, ενω ο ασθενής έχει κύστη κόκκυγα για πολλά χρόνια ,χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται.

Κύστη κόκκυγα ανάρρωση

Κύστη κόκκυγα ανάρρωση σημαίνει ότι μετά την επέμβαση θα χρειαστεί χρόνος ώστε ο οργανισμός μας να αναρρώσει, δηλαδή να γίνουμε καλά. Αυτός λοιπόν ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Εδώ πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι εξαρτάται και από το πόσο ο ασθενής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού του, έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές, ή υποτροπή, με τρόπο που ο χρόνος ανάρρωσης να μειωθεί. Χρόνος ανάρρωσης αναφέρεται κυρίως στο αν υπάρχει ενόχληση ή όχι. Διαβάστε περισσότερα

Κύστη κόκκυγα αντιβίωση

Κύστη κόκκυγα αντιβίωση, είναι μια πολύ συχνή ερώτηση τις οποίες η απάντηση πρέπει να δοθεί αποκλειστικά και μόνο από γιατρό. Οι αντιβιώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως επικουρικά δηλαδή βοηθητικά, σε περιπτώσεις που υπάρχει ένδειξη. Εφόσον υπάρχει ένδειξη, για τη νόσο της κύστης κόκκυγα η αντιβίωση, που μπορεί να συνταγογραφηθεί είναι παραδείγματος χάρη, κάποια κεφαλοσπορίνη δεύτερης γενιάς. Συχνά όμως είναι αναγκαία η λήψη δείγματος για μικροβιακή καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα.

Όλα όμως τα παραπάνω, αποτελούν ιατρική πρακτική. Η λήψη ή όχι αντιβίωσης για κύστη κόκκυγα, πρέπει Να αποφασίζετε μόνο από ιατρικό εξειδικευμένο προσωπικό. Η λήψη αντιβίωσης του ασθενούς με δική του πρωτοβουλία χωρίς εξέταση από γιατρό είναι λάθος για τον ίδιο τον ασθενή, και θεωρητικά ανέφικτη, διότι η αντιβιοτική αγωγή στην Ελλάδα από το νόμο χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

Έχεις κύστη κόκκυγα;

Μην αφήνετε τη δυσφορία και τον πόνο από Κύστη Κόκκυγα να σας περιορισει την καθημερινότητα σας. Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον γιατρό και κάντε το πρώτο βήμα προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση.

0 898ccd4e ebc5 4466 b3a9 4d6b2844af38
panagiota mpi
panagiota mpi
2024-07-03
Εξαιρετικός άνθρωπος και οτι καλύτερο υπάρχει σε γιατρό πάνω στο είδος του
Yannis Nikitopoulos
Yannis Nikitopoulos
2024-07-03
Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος
Antonios Theodosiou
Antonios Theodosiou
2024-07-03
Ο Κύριος παπαγιανοπουλο είναι ότι καλητερο υπάρχει καισαν άνθρωπος καιγιατρος
Mkmsds K
Mkmsds K
2024-07-02
Πολύ καλή και λεπτομερέστατη εξήγηση του προβλήματος, ανάλυση και πρόθεση για την εύρεση της καλύτερης λύσης, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση μόλις ο γιατρός μου πρότεινε κάποιες έξτρα εξετάσεις του είπα πώς αδυνατω νά ανταπεξέλθω στα έξοδα, ως άνεργος και ανασφαλιστος ...εκτός ότι πρόθημοποιήθηκε να με εξυπηρετήσει βρίσκοντας μου την καλύτερη δυνατή λύση, δεν μου χρέωσε καθόλου την επίσκεψη, παρόλο που επέμεινα δεύτερη φορά νά πληρώσω κανονικά δεν το δέχτηκε, σπάνιο και αξιοσέβαστο... ανθρώπινο... τον συνιστώ ανεπιφύλακτα..
Marina Karathanasi
Marina Karathanasi
2024-07-01
Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα, πάνω από όλα άνθρωπος!
Vlasta Tasic
Vlasta Tasic
2024-07-01
Γιατρέ είσαι ο καλύτερος. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα
Anestis Shyti
Anestis Shyti
2024-07-01
Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ για όλα.!
Christos Athanasoulis
Christos Athanasoulis
2024-06-18
Αρκετά αργοπορημένα, διότι χειρουργήθηκα σχεδόν 2 χρόνια πριν, αλλά θεωρώ απαραίτητο να εκφράσω την θετική μου εμπειρία. Επισκέφτηκα 4 διαφορετικούς χειρουργούς για κύστη κόκκυγα για να πάρω γνώμες, με έναν από αυτούς έκανα και διάνοιξη αποστήματος, η οποία δε βοήθησε και με ταλαιπώρησε επιπλέον. Ο κος Παπαγιαννόπουλος είναι ο πιο διαβασμένος, μοντέρνος και αξιόπιστος σε αυτό που εξειδικεύεται σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι τιμές του το αντικατοπτρίζουν, αλλά ειλικρινά δε μετανιώνω ούτε ευρώ. Ελάχιστα επεμβατικός, με πολλά follow-ups να επιβεβαιώσουν πως όλα πήγαν καλά, και σε όλα τα στάδια ειλικρινής ως προς τα ρίσκα και τις πιθανότητες. Γιατρέ, πρώτον ευχαριστώ ως ασθενής, και δεύτερον σε σέβομαι και σε εκτιμώ ως επαγγελματίας υγείας.