Αναλυτική Περιγραφή των αιτιών που προκαλούν πόνο στην ουρά

Πόνος στην ουρά

Πόνος την ώρα τι είναι λοιπόν; στην ουσία όταν μιλάμε για πόνο στην ουρά αναφερόμαστε στο άλγος που νιώθουμε στο κατώτερο τμήμα της σπονδυλικής μας στήλης δηλαδή κοντά στον κόκκυγα, περιοχή η οποία ονομάζεται ιεροκοκκυγικη και αποτελείται από τα οστά το κόκκυγα και το ιερό οστό. Τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν πόνο στον κόκκυγα που ονομάζεται και πόνος στην ουρά, είναι διάφορα ακόμα αλλά τα 2 κύρια είναι κύστη κόκκυγος και η κοκκυγοδυνία.

Κοκκυγοδυνία τι είναι και ποια η διαφορά της από την κύστη κόκκυγος

Η διαφοροδιάγνωση δηλαδή το να ξεχωρίσουμε τη μία αιτία από την άλλη, δηλαδή την κύστη κόκκυγος από την κοκκυγοδυνία σαν πάθηση, μερικές φορές είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη εμπειρία. Είναι αναγκαίο ο ασθενής κατά τη διάρκεια της λήψης του λεπτομερειακού ιστορικού από το γιατρό πρωκτολόγο, να αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τα συμπτώματα και τα σημεία τα οποία γνωρίζει. Αυτό θα βοηθήσει στο να κατευθύνει το θεράποντα ιατρό με ορθό τρόπο ώστε να λάβει τη σωστή και ακριβή διάγνωση.

Κοκκυγοδυνία

Η κοκκυγοδυνία είναι ο πόνος που αισθανόμαστε στην ώρα δηλαδή στον κόκκυγα, όταν πιέζετε αυτό το οστό από παρατεταμένο κάθισμα. Αν δηλαδή καθόμαστε σε λάθος θέση για πολλές ώρες και πιέζουμε τον κόκκυγα με όλους μα το βάρος σε ένα συγκεκριμένο σημείο δηλαδή στη μύτη του κόκκυγα θα έχουμε πόνο στην ουρά, που λέγεται κοκκυγοδυνία. Η κοκκυγοδυνία δηλαδή πόνος στην ουρά μπορεί να συμβεί και μετά από κάκωση δηλαδή από χτύπημα. Ένας τραυματισμός λοιπόν της περιοχής μπορεί και αυτός να είναι το αίτιο που θα έχουμε πάνω στην ώρα. Αν το επάγγελμά μας μας αναγκάζει να καθόμαστε πολλές ώρες παραδείγματος χάρη πάνω σε σέλλα μηχανής, αυτό μπορεί να προκαλέσει κοκκυγοδυνία.

Διαφορά μεταξύ κοκκυγοδυνίας και κύστης κόκκυγος

Για να διαφοροδιαγνώσουμε, δηλαδή να κάνουμε ξεχωρίσουμε μεταξύ κοκκυγοδυνίας και κύστης κόκκυγος ή άλλων παθήσεων που μπορεί να προκαλούν πόνο στην ουρά χρειάζεται, κλινική εξέταση, πιθανώς μια ακτινογραφία της ιεροκοκκυγικής χώρας, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία. Το σημαντικότερο όλων είναι η εμπειρία του εξειδικευμένου χειρουργού  – πρωκτολόγου Θεσσαλονίκη, Ώστε να αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη εξέταση.

θεραπεία όσον αφορά την κοκκυγοδυνία

Η θεραπεία όσον αφορά την κοκκυγοδυνία, πόνος στην ουρά f είναι η αλλαγή του τρόπου καθίσματος για πολλές ώρες οι ακόμα και η αποφυγή του παρατεταμένου καθίσματος ακόμα έτσι ώστε να αρθεί το αίτιο που προκαλεί τη φλεγμονή στην περιοχή. Ο γιατρός που θα αποφασίσει αν θα χορηγηθούν αντιφλεγμονώδη φάρμακα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ακόμα ή αν θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις από άλλες ειδικότητες ώστε να αποκλειστούν παθήσεις περιπρωκτικές και ενδοπρωκτικές, που μπορεί να προσομοιάζουν αυτά τα συμπτώματα. Η χρήση βοηθητικών μαξιλαριών, συνήθως δεν βοηθάει τον ασθενή γιατί ο ασθενής επαναπαύεται σε αυτό το μαξιλάρι και συνεχίζει να κάθεται για πολλές ώρες σε λάθος θέση.

Κύστη Κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος διαφέρει από την κοκκυγοδυνία πρώτα από όλα από την ηλικία στην οποία εμφανίζεται. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρά άτομα για πρώτη φορά και όσο προχωράμε σε ηλικίες μειώνεται η πιθανότητα να είναι πρωτοεμφανιστεί σα. Οι κοκκυγοδυνία αντιθέτως δεν εμφανίζει ηλικιακή Προτίμησε. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αρκεί ο ασθενής να κάθεται και να πιέζει την περιοχή ή να τραυματιστεί ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο εμφανίζεται η οικογένεια ανεξαρτήτως ηλικίας. Η κύστη κόκκυγος είναι μία πάθηση του υποδόριου και του δέρματος στην περιοχή ονομάζεται ιεροκοκκυγικη δηλαδή κοντά στον κόκκυγα και στο ιερό οστό, η οποία μπορεί να οφείλεται στην ενθυλάκωση τριχών μπορεί όμως να οφείλεται και απλά σε μια λοίμωξη του δέρματος που έχει δημιουργηθεί και αντιδρά σε ξένο σώμα.

Συμπτώματα κύστης κόκκυγος

Ο τρόπος με τον οποίον εμφανίζεται συνήθως μια κύστη κόκκυγος είναι ένα ψηλαφητό μόρφωμα δηλαδή μια μικρή διόγκωση ένα μικρό καρουμπαλάκι που ασθενής μπορεί να ψηλαφήσει. Πιο συχνά όμως εμφανίζεται στην οξεία της μορφή με απόστημα και πόνο ακόμα και αυτό διότι παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ασυμπτωματική δηλαδή χωρίς να ενοχλεί καθόλου τον ασθενή που φέρει την κύστη κόκκυγος.

Ο ασθενής θέλει να μην χειροτερέψει ή ακόμα και να κάνει μια πρόληψη ώστε να μην έχει κύστη κόκκυγος θα πρέπει να προσέχει τον τρόπο με τον οποίο κάθεται ακόμα κάποιες φορές να χρησιμοποιεί κάποιου είδους μαξιλάρια, να χάσει βάρος αν είναι υπέρβαρος, να προσέχει πάρα πολύ την υγιεινή στην περιοχή, να αφαιρεί τις τρίχες εάν αυτές βρίσκονται σε υπερθετικό βαθμό.

Κύστη κόκκυγος laser

Η χειρουργική επέμβαση παραμένει παρ όλα αυτά η κυρία θεραπεία που έχει ένδειξη για την κύστη κόκκυγος.

Ο εξειδικευμένος στην κύστη κόκκυγος χειρουργός Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος –  Πρωκτολόγος Θεσσαλονίκη, εφαρμόζει την καινοτόμο και επαναστατική μέθοδο US Guided SiLaD Για τη θεραπεία με λέιζερ της κύστης κόκκυγος.

Η τεχνική αυτή, US Guided SiLaD, είναι ασφαλής με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα δεν απαιτεί γενική αναισθησία γίνεται με τοπική αναισθησία κώμα διαρκεί λίγα λεπτά ακόμα, ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα στις δραστηριότητές του. Τεχνική US Guided SiLaD δεν δημιουργεί κανένα μετεγχειρητικό ουλώδες αποτέλεσμα – σημάδι, άρα εγγυάται ακόμα και την αισθητική αρτιότητα μετά την επέμβαση. Δεν γίνεται καμία αφαίρεση ιστού ακόμα δεν γίνεται κανένα ράμμα, δεν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2 3 1 0/ 2305 62

Έχεις υποτροπή κύστης κόκκυγος;

Μην αφήνετε τη δυσφορία και τον πόνο απο την υποτροπή της κύστης κόκκυγος να σας περιορισει την καθημερινότητα σας. Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον γιατρό και κάντε το πρώτο βήμα προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση.

0 898ccd4e ebc5 4466 b3a9 4d6b2844af38